ACTIV - Servicii integrate pentru insertia tinerilor pe piata muncii - perioada 2011 - 2013

Obiectiv

Reducerea somajului de lunga durata si integrarea durabila pe piata muncii prin imbunatatirea competentelor de cautare activa a unui loc de munca pentru un numar de 400 de tineri someri din Jud. Cluj.

Activitati

Activitati de informare care vor avea in vedere informarea privind piata muncii si evolutia locurilor de munca, precum si conditiile speciale impuse de angajatori; stabilirea traseului profesional in acord cu pregatirea si experienta profesionala; oferirea de informatii cu privire la locurile de munca vacante si conditiile de ocupare a acestora; identificarea si stabilirea posibilitatilor de instruire si perfectionare profesionala in vederea cresterii sanselor de incadrare in munca.

Consiliere si orientare profesionala individuala si de grup: evaluarea personalitatii, evaluarea optiunilor de cariera si identificarea valorilor, identificarea cunostintelor, abilitatilor si intereselor, asistarea clientilor nostri in determinarea factorilor profesionali si personali care sunt critici pentru satisfactia la locul de munca, obtinerea de cunostinte si competente in ceea ce priveste tehnicile de cautare activa a unui loc de munca, de realizare a unui scrisori de intentie si de alcatuire a unui "CURRICULUM VITAE" (CV), instruire si pregatire in vederea prezentarii la interviu cu scopul incadrarii la locul de munca.

Consiliere si dezvoltare personala individuala si de grup: dobandirea de competente legate de managementul personal, dobandirea de strategii de explorare a muncii, si a oportunitatilor de dezvoltare a carierei, dobandirea de strategii legate de dezvoltarea continua a carierei.

Programe de instruire pe dezvoltarea de competente de operare pe calculator, antreprenoriale si sociale.

Cursuri de recalificare si formare profesionala asigurate de furnizorii autorizati.

Medierea muncii: oferirea de informatii privind locurile de munca vacante si conditiile de ocupare a acestora; sprijinirea clientilor nostri in participarea cu succes la targurile de munca care se organizeaza in judet si in a se adresa institutiilor de profil (de ex. AJOFM sau centrelor de recrutare); mediere electronica; preselectia candidatilor corespunzatori cerintelor locurilor de munca existente pe piata in concordanta cu pregatirea, aptitudinile, experienta si cu interesele acestora.

Someri tineri cu varsta cuprinsa intre 15 - 24 de ani